JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil tvinge Giske til å velge

Tre av sju styremedlemmer i Entra har gitt næringsminister Trond Giske et ultimatum.

Kort tid etter at daværende Ap-topp Rune Olsø ble ansatt som ny toppsjef i Entra, tok mindretallet i styret kontakt med selskapets eier, Næringsdepartementet, skriver Adresseavisen.

– Les også: Leder for en dag

Ifølge avisen skal mindretallet, som består av styreleder Siri Hatlen, nestleder Martin Mæland og styremedlem Ida Helliesen, i praksis ha gitt departementet et ultimatum og bedt dem velge mellom mindretallet og flertallet i Entra-styret. De skal forvente et svar fra departementet i løpet av denne uken.

Siri Hatlen sier til Adresseavisen at hun ikke vil ikke kommentere styrets interne saksbehandling.

Mindretallet ønsket ikke å ansette tidligere Ap-topp Rune Olsø, fordi de tre styremedlemmene mente andre kandidater var bedre kvalifisert for jobben. De føler nå at de ikke lenger kan samarbeide med resten av styret etter at et knapt flertall presset gjennom en ansettelse på styremøtet i september uten at ansettelsen sto på dagsorden.

– Som ansatt forholder jeg meg til styret som organ, og jeg fikk et tilbud fra styret som jeg har takket ja til. Utover det henviser jeg alle spørsmål om styrets beslutning til styreleder, sier nyansatt toppsjef Rune Olsø.

– Les også: Kritisk til lederlønninger

Til NRK sier lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen (Frp), at han lurer på om statsråd Trond Giske har sjekket kompetansen til styret i Entra.

– Hele denne saken virker veldig spesiell. Det er jo statsrådens ansvar å utpeke et styre som har den nødvendige kompetansen til å løse oppgavene i et så stort og viktig selskap som Entra er. Jeg synes dette fremstår som veldig lite profesjonelt, sier Anundsen.

Statsråd Trond Giske har erklært seg inhabil når det gjelder ansettelsen av Olsø. Til Adresseavisen understreker han at eier ikke har noen instruksjonsrett når det gjelder ansettelser, og at det er styret i et selskap som har det hele og fulle ansvar for ansettelse av konsernsjef. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse