JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Venstresiden må slutte å sutre

- Skal vi vinne valget, må vi på venstresiden slutte å syte. I dag virker det nesten som om man har utpekt den rødgrønne regjeringen som samfunnsfiende nr 1, mener forbundssekretær Arne Drabløs i Norsk Jernbaneforbund (NJF).

nina.hanssen@lomedia.no

Det var en svært engasjert Arne Drabløs som gikk på talerstolen på Sørmarka etter Arbeiderpartiets sekretær Raymond Johansens innledning på LO Stats landskonferanse i går.

Jernbaneforbundets forbundssekretær sier at han er lei av å lese negative medieoppslag der LO-tillitsvalgte kritiserer Arbeiderpartiet. I likhet med Johansen var kritikken først og fremst rettet mot medlemmer i partiet Rødt.

Drabløs er irritert på at Roy Pedersen fra LO Oslo og en Arbeiderparti-politiker har latt seg intervjue på NRK Dagsrevyen om lederlønningene i eiendomsselskapet Entra.

Rødt overrepresentert

- Rødt er overrepresentert i LO ut ifra støtten i medlemsmassen, men de er lovlig valgt i demokratiske prosesser. Det er greit, veldig greit. Men vi må kunne forvente at tillitsvalgte jobber til beste for medlemmene. Utspill som dette bidrar bare til at vi får en blå-blå regjering. Det er ikke til LO-medlemmenes beste, sa han.

- Jeg forstår at de er negative til AP og Trond Giske på grunn av lønna til sjefen i Entra. Det er jeg også, men de trenger vel ikke løpe til statskanalen og si dette i beste sendetid på TV. Det går an å ta en telefon, sa han. Drabløs mener det er sunt å være uenig, men på venstresiden bør man i alle fall dra i samme retning nå før valgkampen.

- Vi må skape entusiasme. Uenighetene bør vi ta internt. Vi må løfte fanene og få folk til stemmelokalene slik at vi fortsatt har en regjering som jobber med oss og ikke mot oss. Dette både må og skal vi klare, sa han til applaus fra salen.

Annonse
Annonse