JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV-støtte til Monica Okpe

SVs arbeidspolitiske talsperson, Karin Andersen, er klar i sin støtte til aksjonen for Monica Okpe og sier hun vil være en av Monicas kamerater.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

I forbindelse med den internasjonale aksjonsdagen for Monica Okpe i dag, går Karin Andersen, som også representerer SV på stortinget, ut med en støtteerklæring for Monica Okpe.

- Trenger sånne personer

- Fagbevegelsen trenger folk som Monica Okpe og folk som Monica Okpe trenger kamerater som støtter henne i en tøff og vanskelig tid. Jeg vil være en av Monicas kamerater, sier Karin Andersen, som ser at fagbevegelsen utfordres sterkt mange steder, og at det er mengder av useriøse arbeidsgivere, som fører med seg en kultur det ikke er plass til i Norge.

- Fagforeningsknusing

- Saken til Monica Okpe virker på meg som et forsøk på å hindre normal fagforeningsaktivitet. Det er det man kaller fagforeningsknusing. Det å forsøke å hindre åpen og normal organisasjonsvirksomhet hører ikke hjemme i landet vårt, sier Andersen.

Hun viser til at SV mener at fagbevegelsen er avgjørende for å balansere makta til arbeidsgiverne, og de er rede til å jobbe for å gi fagbevegelsen sterkere virkemidler dersom det er behov for det.

Godt arbeidsliv

Fagorganisering er selve forutsetningen for et godt arbeidsliv. Samfunn med god maktbalanse og små forskjeller er også land som gjør det best og er trygges, mener hun.

- Et godt arbeidsliv er nødvendig for små forskjeller og god fordeling av makt og penger. Skal arbeidslivet i Norge fortsette å ha gode arbeidsforhold for sine medlemmer og trygghet mot sosial dumping, skal vi fremdeles ha fast arbeid som hovedprinsipp og sikre at flest mulig av innleide folk på kortsiktige avtaler og elendig lønn ble tilbudt faste ansettelser, trenger vi sterke og trygge tillitsvalgte. Tillitsvalgte som kan sikre at ansatte blir behandlet innenfor avtalte spilleregler for uoverensstemmelser i arbeidslivet.

- Alvorlig

- Når internasjonal fagbevegelse går inn for å støtte kamerater i Norge, et land med sterke faglige tradisjoner, fordi de er bekymret for muligheten til å fagorganisere seg er det et faresignal. Det må vi ta på det største alvor, sier Karin Andersen.

Pubdebatt

Som ledd i markeringen for Monica Okpe i Oslo i dag, vil det bli holdt et debattmøte på Queens Pub i Brugata 14 klokka 18:00. Møtet er åpent for alle som vil være med å bidra i saken og det vil bli anledning å ta ordet i saken. Der vil det blant annet bli diskutert videre aksjoner, støtte og andre aktiviteter for alle som er engasjerte i denne prinsipielt viktige saken. Det vil holdes korte innlegg av blant andre:

– Mac Urata fra ITF (den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen)

– Leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Roger Hansen

– LO-sekretær Kristian Tangen

– Leder av Oslo Transport, Pål Aronsen

Annonse
Annonse