JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bjørnar ser Rødt

Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, er lei av kritikken fra blant andre partisekretær Raymond Johansen i forbindelse med den løpende EØS-debatten på venstresiden. Nå slår han tilbake.

nina.hanssen@lomedia.no

- Det er skivebom av Raymond Johansen å angripe Rødt. Vi er det partiet som står lengst unna Høyre og Frps politikk, sier han. Og presiserer samtidig at Rødt også stiller seg side om side med fagbevegelsen i kampen mot sosial dumping og privatisering for å bevare den norske modellen.

- Sånn jeg ser det må vi stå sammen mot høyrepolitikken, uansett om den kommer fra borgerlige partier eller fra Brussel, sier han.

Skaper motsetninger

Moxnes mener at partisekretæren fra Arbeiderpartiet misforstår når han lager en motsetning mellom arbeid i styrerommene og mobilisering av grasrota.

- Fagbevegelsens styrke og gjennomslagskraft bygger på hundretusener av medlemmer og tillitsvalgte som hver dag slåss for verdige lønns- og arbeidsvilkår ute på den enkelte arbeidsplass. Det er nettopp dette som gir gjennomslag for kravene våre i styrerommene. Arbeiderbevegelsen kan aldri godta og være gissel i styrerommet, enten det er i Brussel eller i et privat konsern, sier han.

Skrivebom å legge lokk

Moxnes mener også det er en misforståelse å tro at valget vinnes ved å legge lokk på EØS-debatten.

- Valget avgjøres på arbeidsplassene, ikke i styrerommene, sier han og minner om at det er grasrota i fagbevegelsen som har sørget for å holde de borgerlige unna regjeringskontorene.

Han mener det økte engasjementet fra fagorganiserte som er kritisk til EØS-avtalen skyldes at avtalensvekker fagbevegelsen og truer den norske modellen.

- Vi kan ikke være mot høyrepolitikk her hjemme, men for høyrepolitikk når den kommer fra Brussel. Det henger ikke på greip, sier han. Moxnes skjønner ikke helt Johansens påstand om at fagbevegelsen ikke bruker handlingsrommet de har i EØS-avtalen.

- Det er jo regjeringa som ikke har lyttet til det unisone kravet fra fagbevegelsen om å bruke vetoretten mot vikarbyrådirektivet og andre EU-direktiver som griper direkte inn i norsk arbeidsliv, minner han om. Moxnes avslutter med at fagbevegelsen er landets sterkeste folkebevegelse.

- Den er altfor stor til å få plass i et styrerom. Det må ikke Raymond Johansen glemme.

Annonse

Flere saker

Annonse