JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

James Bond slåss mot James Bond

James Bond slåss mot James Bond i striden om skotsk uavhengighet av Storbritannia.

Erkeengelske Roger Moore (84) erter den skotske selvstendighetsforkjemperen Sean Connery (82).

Connery er en av den skotske førsteministeren Alec Salmonds fremste våpendragere i kampen for en selvstendig skotsk stat. Mandag fikk han merke Bond-kollegaens skarpe tunge da Moore snakket til deltakere på en litteraturfestival i Cheltenham i Vest-England.

– Les også: Snuser på Bond-rollen

– Skottland forblir en del av Storbritannia, selv om Sean Connery ønsker selvstendighet. Jeg har sagt til ham at han har skylden for at Royal Bank of Scotland gikk over ende, fordi han tok ut alle pengene sine i kontanter, fleipet Moore.

– Jeg er svært stolt av å være engelsk, vi vokste opp med forestillingen om at vi er de beste. Men det er egentlig ikke helt sant, det er som briter vi er best, tilføyde Moore som overtok etter Connery i rollen som agent 007.

– Les også: James Bond for sjuåringer

Sean Connery spilte agenten med lisens til å drepe i seks filmer som ble spilt inn i årene mellom 1962 og 1971, mens Moore hadde rollen i sju filmer fra 1973 til 1985. Skottland skal etter planen holde folkeavstemning om selvstendighet mot slutten av 2014. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse