JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Duket for endringer i Entra

– Å utnevne en settestatsråd i Entra-saken fra et annet parti enn Arbeiderpartiet var kanskje klokt.

Det sier nyutnevnt settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV).

Men SV-statsråden ønsker overfor NTB ikke å si noe om hva han vil gjøre med Entra etter at han tirsdag ble utnevnt til settestatsråd for næringsminister Trond Giske (Ap). Giske har erklært seg inhabil i spørsmål som gjelder ansettelsen av Rune Olsø som ny administrerende direktør i det statlige eiendomsselskapet.

– Nå skal jeg sette meg grundig inn i saken. Deretter skal jeg ha dialog med styrets ledelse, sier Solhjell.

Han ønsker verken å antyde hvor lang tid han trenger til å sette seg inn i saken, eller når han vil være klar til å møte styrelederen.

– Les også: Forsøkt ansatt i mai

Med settestatsråd på plass i Entra-saken er det ventet at selskapet vil få et helt eller delvis nytt styre, som deretter vil ansette ny konsernsjef.

Styreleder Siri Hatlen sier på selskapets hjemmeside tirsdag at hun nå, når settestatsråd er på plass, vil møte konsernledelsen i Entra for å svare på spørsmål og informere om prosessen hittil.

Rune Olsø ble ansatt som administrerende direktør 26. september av et knapt flertall i Entra-styret, mot stemmene til blant andre styreleder Hatlen og nestleder Martin Mæland.

Kupp

Ansettelse av ny direktør sto ikke på styrets dagsorden da Olsø ble kuppet inn som ny toppsjef i Entra av et flertall på fire i styret. Styreleder Siri Hatlen hadde lagt opp til en grundig ansettelsesprosess der flere kandidater til stillingen som administrerende direktør ble vurdert.

Hatlen har sagt til NTB at hun etter ansettelsen orienterte Næringsdepartementet om «den krevende situasjonen i styret».

I praksis har hun stilt ultimatum overfor Entras eier, Næringsdepartementet. Styret må få ny sammensetning dersom hun skal fortsette som styreleder.

Beklager

I et åpent brev på Entras hjemmeside tirsdag beklager Siri Hatlen de mange spekulasjoner og skriverier selskapet har vært gjenstand for de siste ukene. Hun sier at store deler av informasjonen i mediene om saken ikke er korrekt, men upresis og tatt ut av en større sammenheng. Hun sier det er umulig for henne, på vegne av styret, å imøtegå alle feilaktige opplysninger ettersom hun verken kan eller vil gi taushetsbelagte opplysninger.

De siste ukene har det stormet rundt selskapet og det største regjeringspartiet etter at detaljer rundt ansettelsesprosessen ble kjent, og ikke minst etter at det ble kjent at Olsø får en lønn på om lag 4 millioner kroner. Næringsminister Trond Giske og Ap har fått beinhard kritikk for å ikke etterleve egne krav om moderasjon for toppledere i statseide selskaper.

Giske og Rune Olsø er venner. Olsø er tidligere leder av Trondheim Ap og kjenner Giske fra langt tilbake.

Ifølge Adresseavisen tirsdag skal Olsøs tilhengere i styret allerede i mai ha forsøkt å gi konsernsjefjobben til den daværende Ap-lederen i Trondheim, uten at andre kandidater var vurdert. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse