JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kjente ikke til vennskap

Styreleder Siri Hatlen i Entra sier hun ikke kjente til noen nære forbindelser mellom styremedlem Ketil Fjerdingen og nyansatt direktør Rune Olsø.

Lørdag kom det fram at Fjerdingen, som arbeidet aktivt for at Olsø skulle få jobben, kan være inhabil fordi de to skal ha nære bånd. Det kan bety at utnevnelsen av Olsø er ugyldig.

– Den kunnskapen jeg har om dette, er den orienteringen Ketil Fjerdingen ga til styret i et ekstraordinært møte i forrige uke. Han la der til grunn at de er bekjente, men ikke har noen personlige eller økonomiske bindinger, sier Hatlen til NRK.

Olsø, som er tidligere leder av Trondheim Arbeiderparti, har jobbet tett med Fjerdingen på flere store prosjekter. De skal, ifølge kanalen, også ha vært på hyttetur sammen. Olsø ble ansatt 26. september. Styreleder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland var del av mindretallet som mente andre kandidater var bedre kvalifisert.

– Les også: Vil avvikle Entra

Hatlen sier hun erkjenner at saken kan ende med at settestatsråd Bård Vegar Solhjell avsetter henne som styreleder i det statseide selskapet.

– Jeg tror at jeg, i likhet med de andre i både styret og ledelsen, er innstilt på at vi gjør det som er best for Entra samlet sett. Så får personlige ønsker om det ene og det andre komme i andre rekke, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse