JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiseres for lederstilen

Tidligere sentralstyremedlem Simen Bjørgen går hardt ut mot Liv Signe Navarsetes lederstil i Senterpartiet.

Bjørgen, som var ordfører Sp i Lom kommune fra 2003 til 2011, har i dag ingen politiske verv og sier at han ikke lenger føler seg velkommen i partiet. Nå tar han et kraftig oppgjør med Navarsete og hennes lederstil.

– Liv Signe Navarsete har skjelt meg ut flere ganger i sentralstyret i forbindelse med utspill jeg har hatt. Det skaper ikke akkurat engasjement for å bidra i partiet, sier Bjørgen til Nationen.

– Les også: Vil hjem til gården

Bjørgen, som ble spådd en lysende karriere i Sp, beskriver en partikultur der det slås hardt ned på tanker som ikke er i tråd med partiledelsens syn.

– Jeg ble ofte møtt med raseri og sinne i mangel på politiske argumenter, sier han.

Bjørgen mener at Navarsete har en helt annen lederstil enn tidligere partileder Åslaug Haga.

– Situasjonen kan ikke sammenlignes med den under Åslaug Hagas ledelse. Hun hadde en inkluderende lederstil og var opptatt av å slippe fram ulike stemmer i partiet, sier han.

– Les også: Rødgrønn tomtestrid

Navarsete ble nylig anklaget for å ha skjelt ut lederen av Senterpartiets ungdom, Sandra Borch. Partilederen beklaget fredag dette.

– Jeg beklager at Sandra opplever at hun ble skjelt ut. Det var selvsagt ikke min hensikt. Ingen partimedlemmer skal oppleve å bli skjelt ut av partilederen, og spesielt ikke ungdommene våre, heter det i en skriftlig uttalelse fra Navarsete.

Bjørgen medgir at det ikke bare er et spørsmål om person, men at det også pågår en politisk dragkamp i Senterpartiet.

– Sp har hatt en klar dreining mot venstresiden. Mange savner det verdikonservative Sp som en kraft i sentrum, og som samarbeidet med Høyre og andre sentrumspartier. Jeg oppfatter at konflikten med Senterungdommen handler litt om dette, sier han. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse