JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil bevare lensmannskontorene

Frp vil kutte dagens 27 politidistrikter til mellom fem og ti. Det vil hindre nedleggelse av lokale lensmannskontor, mener partiet.

Tirsdag legger Frp fram sitt forslag til nytt partiprogram. Her foreslår partiet blant annet en kraftig omorganisering av politiet.

– Vi vil forsterke lensmannskontorene. Ved å legge ned et visst antall politidistrikt, vil vi frigjøre betydelig politikraft som kan fordeles på de lokale kontorene, sier Per Sandberg, leder av programkomiteen i Frp til NTB.

Dette skal gjøres samtidig som politidirektoratet skal omorganiseres og bygges ned. Frp har sett til Sverige og Finland som nå gjør lignende grep i sin organisering av politiet.

– Les også: Politiet vil vinne tilliten tilbake

– Store deler av politiet som er utdannet de siste årene har havnet på kontor. Vi må frigjøre flere til den operative delen, og synliggjøre politiet for folk. For å gjøre det, må vi begynne på toppen, mener Sandberg, som også er leder av justiskomiteen på Stortinget.

Han mener politidirektoratet ikke har fungert slik det var tenkt.

– Direktoratet opererer nå som et departement. Vi tror den kompetansen som nå sitter i politidirektoratet kan fordeles ut over det ganske land, og på lensmannskontorene. Fordeler vi den kompetansen vi har i politiet, kan vi hindre nedleggelse av lensmannskontor, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse