JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre-veteraner vil på Stortinget

Høyre-veteranene Astrid Nøklebye Heiberg (76) og Inge Lønning (74) vil begge inn på stortingslista til Oslo Høyre.

– Vi ville være et morsomt radarpar. Velgergruppen vi representerer blir større og større. Det er også den gruppen som bruker stemmeretten flittigst. Så dette er et spørsmål om representasjon, sier Inge Lønning, som har tre perioder bak seg på Stortinget, til NRK.

– Les også: Høyre fortsatt størst

Heiberg er tidligere nestleder i Høyre og har også bak seg en periode på Stortinget.

– Om Stortinget var representativt for befolkningen, burde 25 av dagens representanter vært over 65 år, men det er bare tre, peker hun på. Og hun er ikke bekymret for at hun er for gammel.

– Jeg er villig til å la meg underkaste en demenstest en gang i året dersom det er en bekymring man har. Statistisk sett kan jeg regne med å bli 85 år, og da kan jeg jo rekke to perioder, slår Heiberg fast.

– Les også: Lønning gir opp comeback

Leder av nominasjonskomiteen, Per-Kristian Foss, ønsker ikke å kommentere de to veteranenes kandidatur, men forteller at mellom 40 og 50 kandidater allerede har sagt ja til å stille på listen for Oslo Høyre.

– Flere av disse er over 70 år, så det er de ikke alene om, sier Foss til NRK.

Han sier at Oslo Høyre ligger an til å få sju eller åtte representanter på Stortinget neste år. Nominasjonsmøtet avholdes 11. februar. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse