JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Maktkamp om rådgiver i Senterpartiet

Liv Signe Navarsete ville sparke olje- og energiminister Ola Borten Moes nærmeste rådgiver, men Borten Moe satte foten ned.

Senterpartileder Navarsete la onsdag 26. september fram en liste for partiets arbeidsutvalg over hvem i regjeringsapparatet som skulle ut, inn og rokeres, skriver Dagens Næringsliv.

På listen sto blant andre navnene til hele den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet utenom statsråd Ola Borten Moe. Ut skulle statssekretær Eli Blakstad og politisk rådgiver Ivar Vigdenes.

– Les også: Ber Borten Moe roe seg

Internt i partiet blir partilederens manglende tillit til begge Borten Moes politiske medarbeidere sett på som en tydelig melding om at olje- og energiministeren skal stagges, skriver avisen.

Av praktiske årsaker fikk Vigdenes beskjed om at avgangen hans skulle utsettes noen dager, men ifølge VG skal situasjonen ha endret seg i helgen. Nå har Vigdenes, med Borten Moes velsignelse, bestemt seg for å bli sittende.

– Jeg er politisk rådgiver til Ola Borten Moe, og jobber for ham så lenge jeg har hans tillit og selv føler jeg har mer å bidra med. Jeg har per nå ikke tenkt å gi meg i Olje- og energidepartementet, og jeg oppfatter at jeg er ønsket av olje- og energiministeren i stillingen, sier Vigdenes.

– Les også: Kritiseres for lederstilen

Borten Moe bekrefter at Vigdenes skal fortsette.

– Vigdenes er en ressurs for partiet og gjør en god jobb. Han sitter så lenge han har min tillit, og det har han, sier Borten Moe til VG.

Formelt ligger avgjørelsen på statsminister Jens Stoltenbergs bord, men i og med at regjeringen består av tre partier, er det partilederen i hvert parti som avgjør personkabalen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse