JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke ha boring i Skagerrak

Sosialistisk Venstreparti vil ikke ha oljeboring i Skagerrak. Områdene er sårbare på samme måte som Lofoten, mener partiet.

Spørsmålet om oljeboring i Skagerrak skal trolig avgjøres før valget i 2013. Det skjer i behandlingen av forvaltningsplanen for Nordsjøen og Skagerrak.

– Områdene er sårbare på samme måte som Lofoten og må derfor skånes for oljeboring. Det er kystnært og verdifulle natur står på spill, sier stortingsrepresentant Alf Holmelid i SV.

Saken vil skape splid i regjeringen, slik tilfellet var med Lofoten og Vesterålen.

– Oljeinvesteringene i Norge er for høye allerede og vi ser at det går ut over annen verdiskaping. Norge har store muligheter til å utvikle et framtidsrettet næringsliv basert på fornybare ressurser og miljøteknologi. Da er det fornuftig å satse på det, og samtidig skåne sørlandskysten for oljesøl, sier Holmelid som representerer Vest-Agder på Stortinget.

– Jeg tror ikke det er noen som vil si at oljeaktivitet er hundre prosent sikkert, og skulle det skje en ulykke, er det kort vei til land. Her er det oljetilhengerne som sitter med bevisbyrden, sier Holmelid.

Regjeringen har varslet at forvaltningsplanen kommer til Stortinget innen valget i 2013. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse