JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Merker seriøse bedrifter

Bedrifter med ordnede forhold får et nytt merke på inngangsdøra fra avdeling 851.

has@lomedia.no

– Merket skal brukes for å synliggjøre dem som har tariffavtale og ordnede arbeidsforhold, sier leder i avdelingen, Trude Johansen.

«Fellesmerket» vil i første omgang bli brukt innenfor hotell, restaurant, reiseliv og grafiske bedrifter i Østfold. Blir det en suksess, ser initiativtakerne for seg at det kan bli aktuelt å få med flere arbeidstakerorganisasjoner på laget, slik at det blir et landsdekkende symbol.

Kvalitetsstempel

– Vår merke-aksjon er ikke en godkjenning av bedriften – det har vi ikke mulighet til å gjøre. Dette er et varemerke for bedrifter med tariffavtale, som igjen er en indikasjon på ordnede forhold, sier Johansen.

Se video på NRK om fellesmerket:

Godt mottatt

Aksjonen skal bevisstgjøre folk om egen forbrukermakt og synliggjøre at en bedrift med tariffavtale er en bedrift med bra forhold for arbeidsfolk. Den siste måneden har avdelingen besøkt alle 40 bedriftene med tariffavtale i Østfold, og mottagelsen har vært svært god. Det patenterte merket har de laget i samarbeid med elever ved Glemmen VGS, som samtidig fikk en innføring i tariffavtalens betydning i arbeidslivet.

– Dagen stjernesystem for hoteller som er utarbeidet av NHO, er ikke bra nok. Det er for mye basert på service og miljøstatus, mens vi med vårt «Fellesmerke» vil vektlegge arbeidsforhold, sier Johansen.

Annonse
Annonse