JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KS advarer mot færre politidistrikt

Kommunenes interesseorganisasjon KS frykter at sammenslåinger av politidistrikter kan svekke tilliten mellom politi og befolkning.

KS frykter at sammenslåinger vil føre til mindre politi i distriktene, som igjen kan gi mer ekstremisme. I sin høringsuttalelse i forbindelse med Gjørv-kommisjonens rapport skriver organisasjonen at de frykter politiet ikke vil klare å fange opp ekstremister hvis de ikke er til stede over hele landet melder P4.

Gjørvkommisjonen anbefaler i sin rapport at operasjonssentralene styrkes. Flere polititopper tar i sine forklaringer til kommisjonen til orde for å slå sammen flere av landets 27 politidistrikter.

Både tidligere politidirektør Ingelin Killengreen og nylig avgått politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, mener politidistriktene er for små og for lite slagkraftige og vil kutte antallet.

KS frykter at færre politidistrikter kan svekke nærpolitiet, og mener innbyggerne må ha følelsen av at politiet faktisk er til stede, både i byer og i distriktene.

– Les også: Sparte 975 millioner

– En av politiets viktigste forutsetninger for å lykkes er å opprettholde tilliten mellom dem og lokalbefolkningen, sier direktør for interessepolitikk i KS Helge Eide til P4 Nyhetene.

Ifølge KS bør regelen være et lokalt tjenestested i hver kommune. De mener at det vil være lettere for folk å melde fra til et lokalt kontor om personer de mener politiet bør holde et ekstra øye med.

– Vi er redde for at dette ikke vil skje, hvis man flytter politiet ut fra distriktene og samler den i større operasjonssentraler, forteller Eide. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse