JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre vektere bryter loven

Vekterne blir stadig mer lovlydige, viser en kontroll Oslo-politiet har foretatt.

Politiet mener likevel det er nødvendig å følge opp noen av vaktselskapene når det gjelder vandelskrav.

Vandelskontrollen av vekterne er oppdatert med tall innhentet av politiet fram til 29. oktober i år. Den viser at andelen vektere som begår straffbare handlinger, holder seg på omtrent samme nivå som foregående år. Fra i fjor til i år har andelen vektere med vandelsanmerkninger falt fra 2,03 prosent til 1,95 prosent.

– Les også: Ansatte stjeler for milliarder

Det er i trafikken vekterne synder mest. I underkant av halvparten av alle straffbare forhold i regi av vekterne angår trafikksaker. Politiinspektør Bjørn Vandvik i utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt mener det er verdt å merke seg at ingen vektere er blitt tatt for tyveri ved siste vandelskontroll.

Videre er andelen sedelighetssaker blitt redusert fra 4 til 1 prosent.

– Les også: Tapte 150 millioner

Politiet har inntrykk av at vaktselskapene tar vandelskrav på alvor, og at selskapene iverksetter nødvendige tiltak overfor vektere som ikke har tilfredsstillende vandel og tillit.

– Det er likevel grunn til å følge opp noen av vaktselskapene når det gjelder vandelskravet. Det samme gjelder selskaper som ikke har levert innberetning eller besvart vandelskontrollen, sier Vandvik. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse