JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha uravstemning

Ungdomskonferansen til Industri Energi er imot en sammenslåing i Forbundsalliansen. Nå vil de ha spørsmålet ut på uravstemning.

ane.borrud@lomedia.no

I helga vedtok Industri Energi sin ungdomskonferanse å si nei til Forbundsalliansen.

Les: Forbundsalliansen møter motstand

– Vi opplever at forbundet har den styrken det trenger i dag, da vi representerer 80 % av Norges eksportverdi. Ungdomskonferansen mener at å beholde identiteten vår som industriarbeidere er viktigere enn det å bli et storforbund, heter det i uttalelsen, som konkluderer med at en eventuell forbundsallianse må ut til uravstemning.

Leder i ungdomsutvalget, Ann Ørjebu, mener uttalelsen er et produkt av at ting har gått for fort i svingene, og medlemmene føler seg ikke hørt.

– Ungdomskonferansen ønsker å presse fram en uravstemning både for å få ut informasjon til alle medlemmer, og for at alle skal få muligheten til å si hva de mener. Dette er en så viktig avgjørelse at den ikke kan gjøres så fort av så få, mener Ørjebu.

Hun vil ta opp ungdommens krav om uravstemning i forbundsstyret og landsstyret.

Leif Sande, leder i Industri Energi, konstaterer at uravstemning ikke ligger i forbundets planer.

– Vi har bestemt oss for at spørsmålet skal avgjøres på et ekstraordinært landsmøte. Dette er et innspill fra ungdommen, men så langt har vi sagt at vi ikke skal ha uravstemning, sier Sande.

Ørjebu slår seg ikke til ro med det.

– Planer kan forandres. Min jobb nå blir å løfte dette frem i forbundsstyret og landsstyret, slår hun fast.

Selv om Leif Sande er uenige med ungdommen om forbundets fremtid i Forbundsalliansen, roser han arbeidet de gjør.

– Jeg føler ungdommen har gjort det vi har bedt om. Jeg holdt selv et innlegg på ungdomskonferansen, og jeg følte vi fikk en god debatt. Jeg har et annet syn på dette enn ungdommen, men det må vi bare akseptere. De skal ha ros for måten de har håndtert det på, avslutter Sande.

Annonse

Flere saker

Annonse