JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AOF-underslag anmeldt

Hordaland AOF har anmeldt tre av sine tidligere ansatte for dokumentfalsk og underslag, melder Bergens Tidende.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Jeg kan bekrefte at vi har anmeldt et forhold, sier styreleder Roger Pilskog i AOF Hordaland-Sogn og Fjordane, men stort mer vil han ikke si.

Ifølge Bergens Tidende skal en ansatt blant annet ha fått utbetalt, eller forsøkt å få utbetalt, lønn for flere kurs som ikke har vært avholdt. Det skal ha skjedd ved at det er skrevet ut falske timelister.

Timelistene skal være attestert av en annen av de anmeldte. Også denne personen skal ha fått utbetalt lønn for kurs som ikke har vært avholdt. Vedkommende skal også ha forsøkt å skaffe seg avspasering for et kurs som ikke ble avholdt, melder avisa.

– Det som står i Bergens Tidende må stå for Bergens Tidendes regning, sier styrelederen.

Det skal være tre ansatte som er anmeldt. Ifølge BT er beløpet som er underslått på over 200 000 kroner.

Ikke lenger ansatt

Etter det LO-Aktuelt erfarer er forholdet dukket opp i forbindelse med Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA). BKA skal sikre at ansatte får forbedret lese- og skriveferdighetene sine. arbeidsgiveren søker, Staten ved Vox, Nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk, bevilger penger og kursleverandører, som for eksempel AOF, får betalt for kursene de avholder.

– Jeg kan bekrefte at ingen av de som er anmeldt er ansatt hos AOF Hordaland-Sogn og Fjordane nå, sier Pilskog.

Pilskog vil ikke gå inn på noen forhold rundt anmeldelsen, men han bekrefter at AOF Hordaland-Sogn og Fjordane har vært gjennom en stor økonomisk krise. Pilskog ble styreleder våren 2011 og noe av det første han måtte håndtere var et underskudd på driften i 2010 på 1,3 millioner kroner.

Også regnskapet for 2011 viste et stort underskudd.

– Da var vi i realiteten teknisk konkurs. Vi måtte sette i gang for å reise ny egenkapital og det klarte vi. Fagforeningene og AOF Norge stillte med ansvarlig lån til ny egenkapital. Det skal betales tilbake

– Hvordan kunne dette skje?

– Rutinene ble ikke fulgt.

– Hvordan går det nå?

– Det går bedre nå. Vi har kontroll over utgiftene og inntektene, sier Pilskog.

Hordaland politidistrikt opplyser at det kan ta lang tid før saken blir påtalemessig avgjort. Køen av saker til behandling er lang. I denne saken er det ikke bare snakk om underslag. Det kan også være aktuelt med tiltale for utroskap dersom etterforksningen viser at en ansatt har handlet i strid med sin arbeidsgivers interesser.

Annonse
Annonse