JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avbrøt landing på grunn av overtid

Et Widerøe-fly med 40 passasjerer var i ferd med å lande i Mosjøen torsdag i forrige uke da det avbrøt landingen og fløy tilbake til Værnes.

Årsaken var at besetningen hadde brukt opp arbeidstiden.

En passasjer forteller til Rana Blad at flyet bare var mellom 30 og 60 sekunder fra å lande i Mosjøen da flyet plutselig avbrøt landingen og deretter fløy tilbake til Værnes.

– Les også: Ingen SAS-konkurs

I Trondheim ble passasjerene møtt av bakkepersonell med matkuponger, hotelltilbud, tog eller plasser på andre fly, skriver DN.no.

Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, beklager overfor dem som ble rammet og sier at det dårlige været og andre «driftsutfordringer» gjorde at det ikke ble oppdaget før tre minutter før landing at mannskapet om bord var i ferd med å gå ut på arbeidstid.

– Vi har strenge myndighetspålagte arbeidstider som vi ikke har lov å fravike. Hvis flyet hadde landet, ville det blitt stående i Mosjøen fordi vi ikke hadde reservecrew der. Dermed ville resten av kveldens program for dette flyet blitt kansellert, sier Kongsteien til Rana Blad.

– Les også: – SAS vurderer salg av Widerøe

Han understreker at det var sikkerhetsmessig forsvarlig å avbryte så nært landingen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse