JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnskrav kan velte kriseplan i SAS

I 2010 fikk de bakkeansatte i SAS garantier om fortsatt jobb i selskapet etter at de gikk med på å fryse lønna i to år for å unngå outsourcing.

Nå krever de 25 prosents lønnspålegg hvis de blir solgt.

SAS må kutte kostnader og selge unna deler av selskapet for å komme på beina igjen. Innen torsdag neste uke skal SAS presentere en plan for banker og investorer, skriver Finansavisen.

– Les også: Ingen SAS-konkurs

Blant mulighetene som er nevnt, er salg av Widerøe, Eurobonus-programmet og bakkeserviceselskapet SAS Ground Handling. Særlig det siste kan bli et problem.

I 2010 sa nemlig de bakkeansatte ja til lønnsfrys i to år mot ikke å bli outsourcet. Hvis SAS likevel ønsker å selge selskapet, vil de ansatte ha tilbake det de ga i disse forhandlingene, noe som betyr et lønnspålegg på 25 prosent.

– Hensikten i de tidligere forhandlingene var å redde SAS. Ellers hadde vi aldri gått med på innsparingene, sier Asbjørn Wikestad i Luftfartens Funksjonærforening, som organiserer rundt 2.500 av de bakkeansatte i selskapet.

– Les også: – SAS vurderer salg av Widerøe

Han sier at han tar det for gitt at begge parter står ved vilkårene i avtalen fra 2010, og sier at det vil bli en «meget interessant faglig og juridisk diskusjon» om så ikke skjer. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse