JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tøffe arbeidsforhold for politiet

Politiansatte føler at de ikke har tid til å gå på do, spise lunsj eller ta pauser i arbeidstiden.

Det viser en fersk kartlegging av arbeidsmiljøet i Hordaland politidistrikt.

Kartleggingen er kommet i stand etter at Arbeidstilsynet ved en inspeksjon for ett år siden ga politiledelsen seks pålegg om å bedre arbeidsforholdene, skriver Bergens Tidende.

– Les også: Væpnet politi vokter Stortinget

Først i august i år, ti måneder etter tilsynet, satte politiledelsen i gang en kartlegging av arbeidsmiljøet. Kartleggingen viste at ansatte sier de får dårlig samvittighet av å spise lunsj i arbeidstiden, at de ikke har tid til å ta pauser, og at ordenstjenesten noen dager er så hektisk at man nesten ikke får tid til å spise eller gå på do.

Undersøkelsen avslører også at publikumsmottaket ved Sentrum politistasjon til tider må stenge som følge av manglende bemanning.

Nå ber politiledelsen om forlenget frist til å gjennomføre de påleggene Arbeidstilsynet kom med.

– Det har tatt altfor lang tid å kartlegge problemene og sette i verk tiltak. Vi har tatt opp gjentatte ganger at fremdriften er for dårlig. Hva som er grunnen til at det har blitt slik, må arbeidsgiver svare for, sier hovedtillitsvalgt Kjetil Rekdal i Politiets Fellesforbund.

– Les også: Liten tillit til politiet

Visepolitimester John Reidar Nilsen sier politidistriktet ber om mer tid fordi de vil gjennomgå rapporten skikkelig. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse