JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Underslag i fengselsstiftelse

En tillitsvalgt i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund (NFF) er anmeldt for underslag i Stiftelsen fengselsbetjentenes forening.

morten.hansen@lomedia.no

Stiftelsen tilbyr blant annet rimelig utleie av hytter til NFF-medlemmer ved Oslo fengsel, Ila fengsel, Ullersmo fengsel, Bredtvedt fengsel og Arupsgate overgangsbolig. I følge Dagbladet er det ikke klart hvor stort underslag det dreier seg om.

– Vi har ikke full oversikt over beløpet ennå, men slik vi forstår det dreier det seg i hvert fall om over én million kroner, sier Jan Arve Blom, nestleder i stiftelsen og tillitsvalgt i Norsk fengsels-og friomsorgsforbund på Ila fengsel.

– Les i Dagbladet: Anmelder millionunderslag i fengselsbetjent-stiftelse

Stiftelsesstyret har en klar formening om hvem som står bak underslaget, ettersom det er et fåtall personer som har tilgang til pengene. Den anklagede personen har blitt informert om anmeldelsen, og har samtidig mistet sine verv i stiftelsen.

– Det er klart vi ser på dette som en særdeles alvorlig sak. Det er et tillitsbrudd. Vedkommende er løst fra sine verv, og har ikke noe med stiftelsen å gjøre lenger, sier Blom, til Dagbladet.

Annonse
Annonse