JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingen ny snill pike

Ny administrerende direktør i Helse sør-øst må på plass hurtig. Og det må ikke være en ny, snill pike, mener KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hareide sier til NTB at Helse sør-østs nylig avgåtte toppsjef Bente Mikkelsen opptrådte som regjeringens lydige pike i jobben, og at dette ble hennes bane.

– Det som nå trengs er en type av Siri Hatlens format, en som tør å si ifra til regjeringen når budsjettsituasjonen ikke er holdbar. Det har ikke Bente Mikkelsen gjort, og det ble hennes bane, sier Hareide, som legger til at han ikke har store forventninger til Ap når partiet «nå fortsetter stolleken».

Siri Hatlen var ansatt som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, men sa opp stillingen i juni 2011, da hun ikke fant det forsvarlig å legge fram en økonomisk langtidsplan i tråd med Helse sør-østs ønsker.

Hatlen har også vært konserndirektør i Statkraft. Som styreleder i Entra vært satte hun sin stilling inn på at styret måtte få en ny sammensetning. Bakgrunnen for at hun stilte ultimatum til Entras eier, Næringsdepartementet, var at et flertall i styret ansatte administrerende direktør i Entra mot stemmene til styreleder og styrets nestleder. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse