JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha høring om nødnett

Kristelig Folkeparti-representant Hans Olav Syversen mener det er behov for en sak med påfølgende høring om nødnettet.

Utbyggingen av nødnettet er seks år forsinket og kostnadene er overskredet med flere milliarder kroner.

Stortinget ble aldri gjort kjent med et internt notat i Justisdepartementet hvor det kom fram at risikoen var stor for kostnadsoverskridelser og forsinkelser. De antatte totalkostnadene har i dag vokst fra 3,6 til 6 milliarder kroner. Utbyggingen er blitt seks år forsinket.

– Det er vanskelig for meg som ikke satt på Stortinget å vite hva representantene følte de ikke fikk på bordet den gang. Det som er viktig for oss nå, er å få brakt på det rene hva som er status i 2012, sier Syversen til Aftenposten.

Han mener at en sak om dette bør ta for seg alt som er kommet fram. Han nevner blant annet kontraktsinngåelsen, hvorfor ikke overdragelsen til Motorola var ute på anbud, om den fastsatte dekningsgraden er oppnåelig med dagens rammer, og hvorvidt dagens kostnads- og tidsplaner er realistiske.

Syversens partifelle Einar Holstad, som var saksordfører da nødnettet ble besluttet utbygd, er uenig. Stortinget måtte regne med overskridelser, forsinkelser og søksmål i en slik sak, sier Holstad.

– Komiteen var kjent med at det var usikkerhet i prosjektet. Det ble kommunisert en usikkerhet på pluss/minus 10 prosent, og den burde kanskje ha vært noe høyere, sier Holstad.

Men Syversen får støtte fra flere sittende representanter som nå ser behov for gå den største offentlige IKT-investeringen i Norge noensinne nærmere etter i sømmene. Blant dem er Ingjerd Schou (H), som har sendt en interpellasjon om nødnett. Den skal tas opp i Stortinget 13. november. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse