JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingen fritas ansvaret

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) slår fast at selv om han tar det øverste ansvaret for beredskapen rundt 22. juli.

Men det betyr ikke at statsråder og etatsledere blir fritatt for sitt ansvar.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har på forhånd stilt 107 spørsmål til Stoltenberg, samt til justisminister Grete Faremo (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud.

I et brev til komiteen svarer Stoltenberg det han tidligere har sagt da han ga sin beklagelse i Stortinget 28. august i år, skriver Aftenposten.

– Les også: Sterkt møte med Utøya

«Jeg har det øverste ansvaret for beredskapen og for det som gikk galt, og det som gikk bra», skriver Stoltenberg i brevet. Han legger til følgende:

«At statsministeren har det øverste ansvaret, fritar imidlertid ikke andre for deres ansvar».

Stoltenberg peker konkret på at den enkelte statsråd har det konstitusjonelle ansvar, de ulike etater og virksomheter har et ansvar, flere etater i både kommune og stat har ansvar for ulike deler av beredskapen, og Politidirektoratet har ansvar for hvordan politiet fungerer.

– Les også: Vil ha øyeblikksbilder

Stoltenberg møter til høring som sistemann, mandag 26. november. Da håper nestleder John Hestnes i Støttegruppen for 22. juli at Stoltenberg blir drillet hardt.

– Det er greit at Stoltenberg har sagt at han tar ansvaret, men for oss virker ikke det nøye nok. Vi håper Stortinget borer knallhardt på hva som burde ha vært gjort, sier Hestnes. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse