JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjennomslag for studiekrav

LO er godt fornøyd med at studiestøtten til førsteåret i bachelorgrader i utlandet utvides.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

De rødgrønne partiene på Stortinget har i sine kommentarer til statsbudsjettet for neste år bestemt at studiestøtten for førsteåret av bachelorgraden også skal gjelde land som blant andre Sør-Korea, Argentina, Chile, Mexico og Japan.

Fra før gis det bare støtte til førsteårsstudenter i Brasil, Russland, Kina og India.

Studenter som tar førsteåret av en bachelorgrad i USA og ikke-vestlige land har til nå ikke fått støtte til dette året. Disse landene har fireårige bachelorgrader, og studenter har til nå kun fått støtte fra Lånekassen til de tre siste årene. De som har ønsket å ta en bachelorgrad i disse landene, har måttet fullfinansiere hele første året selv.

LO og ANSA (organisasjonen for studenter i utlandet) har hatt denne utvidelsen som et krav, og LO-nestleder Tor-Arne Solbakken er godt fornøyd med å ha vunnet fram:

- Dette er svært positivt. Dette er et krav LO og ANSA har stått sammen om. Det er viktig for dem det gjelder, og et riktig grep for økt mobilitet og rekruttering av norske studenter til disse landene, sier han til LOs hjemmesider.

Solbakken konstaterer fornøyd også at flertallet foreslår at studiestøtte til førsteåret i USA skal vurderes til statsbudsjettet for 2014.

ANSA-president Henriette N. Thommesen er også fornøyd.

- Endelig! I dag feirer vi for alle de studentene som vil kunne studere i land som Japan, Indonesia, Argentina, og Sør-Korea, og som vil bli til stor verdi for norsk nærings- og samfunnsliv i fremtiden, sier hun.

Annonse
Annonse