JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Makeløs og overtallig

Hun er selv definert som overtallig og har en travel høst med å bistå medlemmer i samme situasjon. Men postkomtillitsvalgt Hanne Senstad i Hedmark og Oppland krets ser ikke mørkt på fremtiden.

nina.hanssen@lomedia.no

Hun har vært kundebehandler på Brumundal postkontor men har nå vært frikjøpt tillitsvalgt siden 2004. Men selv om det er travelt på jobb, har Senstad overskudd både til familien og til den lille bedriften som hun driver hjemmefra.

Hobbyen hennes vekker oppsikt. Vi møter en elegant tillitsvalgt i fargerik julekjole på kurs i hovedstaden. Hun er spent på overrekkelsen senere på dagen.

Med seg i papirposen fra 2Jinter, har Senstad med seg to makeløse kjoler som er bestillingsverk fra mennesker hun har truffet gjennom fagbevegelsen. Hun har ofte med seg kjoler til Oslo.

Firmaet 2jinter som hun driver sammen med Karin Pladsen er hobbypreget, men produktene har kvalitet og ifølge duoen er kjolene laget med hjerte.

Ikke noe levebrød

Men noe særlig inntekt er det ikke i kjolebusinessen.

– For å leve av dette, må jeg selge minst fem i uka hele året. Nå selger jeg vel 3-4 i måneden i vinterhalvåret, sier hun. Men tror ikke det er mulig å lage 250 forskjellige kjoler i året.

Hun sier at det er ingenting som gjør henne mer glad enn når hun har skapt en kjole som kunden elsker.

Senstad innrømmer at hun ofte er nervøs ved overlevering av kjolene, men det er sjelden hun bommer.

Brudekjoler i ull

Hele tre ganger har hun laget brudekjoler i ull.

– Ja dette er en veldig morsom hobby og det er godt å bruke engasjementet på noe kreativt. Jeg blir glad av mange farger og stoffer rundt meg. Det gir energi, sier hun. Og elsker å få utfordringer fra en kunde som vil ha en helt spesiell kjole.

Post-kjole

Det er mange fra hennes eget LO-forbund Postkom som kjenner til Hanne Senstads kreasjoner. Blant annet laget hun en knallrød kjole med det gamle posthornet på.

Målet er at kjolene skal skape masse positiv energi, både hos de som lager kjolene og kundene. Kanskje har også kjolen med LO-logoen på en spesiell kraft?

EU-kjole

Selv foretrekker den entusiastiske europeeren, som snart skal feire fredsprisen med venner i Oslo Spektrum, en kjole med EU-stjernene på.

Senstad lager bare en av hver kjole, slik at hver kunde kan føle seg litt som en prinsesse.

– Jeg tror jeg må ha et yrke der jeg jobber med mennesker. Jeg er glad i folk, sier hun.

Travel tid

I arbeidstiden er hun fokusert på sine kolleger som jobber på de 149 postkontorene som Posten skal legge ned innen utgangen av 2014. Men når hun går hjem fra jobben, legger hun bort utfordringene i postkontornett og fokuserer i stedet på fargerikt stoff.

I systua får gamle ullgensere og lusekofter fra egne skap eller bruktbutikker et nytt look som designkjoler.

Firmaet 2 Jinter - makeløse kjoler holder til på Tingnes og har ikke tenkt å starte masseproduksjon, men makeløse kjoler som de legger både mye sjel og omtanke i.

Annonse
Annonse