JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Martin Henriksen er min favoritt

Martin Henriksen er fortsatt den sterkeste kandidaten til å være listetopp.

Det mener lederen i nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti.

– Dette er min helt personlige mening. Men det vil være å trekke Ingebrigtsen-saken veldig langt hvis noen skal insinuere at dette skal gå ut over Martin Henriksen. Jeg har holdt ham som den fremste på lista hele tiden, og vil fortsatt gjøre det, sier Roald Linaker som leder valgkomiteen i Troms Arbeiderparti, til NTB.

– Les også: – Ingen plikt til å anmelde

Han avviser at det er Roger Ingebrigtsens lokallag, Tromsø Arbeiderparti, som får det som de vil når fylkesledelsen og nominasjonskomiteen nå er enige om å utsette nominasjonsmøtet til over nyttår.

– Det er mange partilag som har ytret ønske om å få en ytringsrunde til nå. Det er ikke bare Tromsø Arbeiderparti som ønsker dette, sier Linaker.

Roald Linaker sier nominasjonskomiteen ikke starter med blanke ark foran nominasjonsmøtet i januar.

– Den lista vi sitter med per i dag, er ufullstendig. Med bakgrunn i alt som spilles opp nå, ber vi kommunepartiene om nok en gang å gi respons på dette arbeidet. Så summerer vi opp den 11. januar og leverer en fullendt liste til fylkespartiet, sier Linaker til NTB.

– Les også: Avviser ny nominasjon

Støttespillerne til Roger Ingebrigtsen lanserer nå lokalstyrelederen i Longyearbyen, Christin Kristoffersen (39) til å utfordre Henriksen på toppen av nominasjonslista. Kristoffersen er tidligere nabo og omgangsvenn av Roger Ingebrigtsen.

Christin Kristoffersen sier til Nordlys at hun ikke er fremmed for tanken om å la seg nominere på topp.

– Jeg har en ordførerjobb på Svalbard som jeg er veldig glad i, men dersom partiet ønsker at jeg stiller min kompetanse og mitt engasjement til rådighet, så gjør jeg det, sier hun.

– Les også: Mener hele Troms-lista er i spill

Det er to måter å se sexskandalen rundt Roger Ingebrigtsen på. Begge er like opprørende for dem som ser saken fra sin vinkel. Det gjelder enten den handler om en ukultur der eldre menn utnytter sin posisjon overfor videregåendeelever i samme organisasjon, eller om du ser tidenes styggeste drittpakke i en nominasjonskamp.

Frontene ble ikke mindre steile da den nå 25 år gamle kvinnen som hevder seg seksuelt overkjørt av den 20 år eldre Roger Ingebrigtsen, trakk seg fra nominasjonskampen.

– Les også: Hyllet Ingebrigtsens rival

Samtidig som partiledelsen sentralt har vært krystallklar på at det ikke et øyeblikk var noen tvil om at statssekretæren i Næringsdepartementet er uskikket til å fortsette i sentrale stillinger, vil ikke partisekretær Raymond Johansen be Roger Ingebrigtsen om å trekke seg fra sine verv i lokalpartiet.

Roger Ingebrigtsen (46) har ikke sagt fra seg sine lokale verv. Diskusjonen dreier seg nå om det er mulig for Ingebrigtsen å gjøre et lokalpolitisk comeback, slik Terje Søviknes (Frp) maktet etter sexskandalen han var involvert i for tolv år siden.

To lokale meningsmålinger blir tolket svært ulikt av oppdragsgiverne NRK og Nordlys. I onsdagens utgave av Nordlys er Aps tilbakegang fra forrige stortingsvalg på nesten 5 prosentpoeng til 31,7 prosent å «holde stillingen». Avisen peker på at partiet har høynet oppslutningen etter fjorårets kommunevalg.

I NRKs InFact-måling får Arbeiderpartiet en oppslutning på 25,7 prosent. Det blir tolket som et stort fall på 11 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Fire av ti i spørreundersøkelsen svarer også at de har mistet tillit til Arbeiderpartiet på grunn av uroen rundt nominasjonsprosessen i Troms. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse