JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tryggere uteliv for alle

En praktisk veileder i salgs- og skjenkekontroll skal få bukt med overskjenking og salg av alkohol til mindreårige.

Det håper Helsedirektoratet, som torsdag lanserte «Veileder i salgs- og skjenkekontroll».

– Veilederen er et praktisk verktøy for kontrollører og kommuner for å styrke kontrollvirksomheten. Den gir råd om hvordan kommunene kan sikre gode og riktige innkjøp av kontrolltjenester og beskriver krav til kompetanse og opplæring av kontrollørene, sier assisterende helsedirektør Knut-Inge Klepp.

– Les også: Innleder storkontroll

Målet med veilederen er å heve kvaliteten på kontrollene, å få en mer effektiv håndheving av alkohollovens bestemmelser og å gi tydeligere rammebetingelser for salgs- og skjenkebransjen. Det skal gi et tryggere uteliv.

Alkoholloven har som mål å begrense skader ved alkoholbruk. Et viktig virkemiddel for alkoholloven er kommunenes forvaltning av salgs- og skjenkebestemmelsene. Et viktig virkemiddel for å redusere overskjenking og salg av alkohol til mindreårige, er nettopp å styrke kontrollene av salgs- og skjenkebevillinger, skriver direktoratet på sine hjemmesider.

Veilederen, som altså skal hjelpe kontrollørene og kommunene, beskriver hva Helsedirektoratet mener med god kontroll.

– Kommunene oppfordres til å kvalitetssikre kontrollarbeidet ved å bruke to kontrollører på alle kontroller, gjennomføre målrettede kontroller og at minimum 1/3 av kontrollene utføres etter klokken 23 natt til lørdag og søndag, sier Knut-Inge Klepp.

– Les også: Oslo-foreldre på alkotoppen

Helsedirektoratet anbefaler også at kommunene i stor grad samarbeider med politiet og andre etater om gjennomføring av samordnende kontroller. (ANB)

Annonse
Annonse