JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unio inn i varmen

Regjeringen skal sette ned et nytt Holden-utvalg. Endelig har Unio klart å kjempe seg inn i det regjeringsoppnevnte utvalget.

helge.birkelund@anb.no

Ulike Holden-utvalg har avgitt innstillinger både om sysselsetting og verdiskapning, om konkurranseevne, lønnsdannelse og kronekurs. Det neste utvalget skal se nærmere på hvordan lønnsdannelsen i Norge fungerer.

Sjefsøkonom i Unio, Erik Orskaug skal være med på dette arbeidet, kunne statsminister Jens Stoltenberg som gjestet den store Unio-konferansen på Sundvolden hotell fredag fortelle.

Unio representerer over 300.000 stemmeberettigede. Det er ikke rart at statsministeren raskt kastet jakka på talerstolen. Det var også en strålende opplagt statsminister som fikk latteren til å runge – til tross for at han hadde den vanligvis så kjedelige førsteøkta på morgenen.

– Les også: Presser Jens på pensjon

Statsministeren var selvsagt opptatt av Unio og hvor viktig organisasjonen er – og at den er blitt enda viktigere siden han gjestet konferansen sist.

– Folk er for flere lærere, men mot offentlig sektor. Folk vil ha flere politi, men færre ansatte i offentlig sektor. Her har vi en utfordring, både dere og vi. Det er ingen motsetning mellom offentlig og privat sektor. Det er samspillet som er viktig. En veldrevet offentlig sektor er viktig for velferden, men også for å skape lønnsomme private bedrifter, sa statsministeren.

Han varslet også et høyere tempo i forenkling av offentlig sektor. Regjeringen vil kartlegge hvilke offentlige ordninger som oppleves unødig.

– Lærere skal få mer tid til å undervise, sykepleiere mer tid til å behandle og politiet mer tid til å bekjempe kriminalitet, sa Stoltenberg i sin tale på Unio-konferansen.

– Les også: Frykter lønnskaos

Han viste til det store digitaliseringsprosjektet i offentlig sektor, og sa at Norge skal være i front internasjonalt på å levere offentlige tjenester digitalt.

Etter nyttår vil statsministeren invitere de ansattes organisasjoner til et bredt dialogmøte som i helhet skal vies forenkling og avbyråkratisering.

– Vi vil få folk i tale. Brukerpaneler er en metode. I tillegg vil vi bruke sosiale medier for å få gode forslag, sa Stoltenberg. (ANB)

Annonse
Annonse