JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO legger seg flat i Tinn

Uorganiserte arbeidskraft utførte asbest-arbeid de ikke var godkjent for på LO-huset i Tinn.

erlend.angelo@lomedia.no

– Jeg tar det hele og fulle ansvaret, sier Tom Nilsen.

Lederen i LO i Tinn legger seg flat i dagens utgave av Rjukan Arbeiderblad.

LO pusser opp sitt Såheim Folkets Hus i Rjukan. I forbindelse med det har polske arbeidere fjernet asbestholdige plater.

Problemet er at arbeiderne ikke er godkjent for denne typen arbeid, og det er aldri innhentet tillatelse fra Arbeidstilsynet for riving av asbestholdig materiale.

– Det er bare å legge seg helt flat, jeg som leder av LO i Tinn burde helt klart sørget for at alt var i orden. Jeg er godt kjent med de strenge reglene som gjelder for arbeide med asbestholdig materiale, sier Nilsen til avisa.

Skal ikke gjenta seg

Fellesforbundet og Arbeidstilsynet arrangerer kurs som entreprenører kan ta for å bli godkjent til asbest-arbeid.

– Jeg kan bare beklage, og ja, det burde vi sett, og det skal ikke gjenta seg igjen. Det er grunn til å forvente mye av LO, og derfor er dette en beklagelig sak, innrømmer Tom Nilsen.

Ikke tariffavtale

Bygningsarbeiderne er heller ikke organisert.

– Det har ikke vært så lett å skaffe folk som er organisert. Slik er dessverre virkeligheten, sier Nilsen til Rjukan Arbeiderblad.

Annonse

Flere saker

Annonse