JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Mindre enn vi fortjener

FO-leder Randi Reese anbefaler forslaget i kommuneoppgjøret, men er ikke helt fornøyd. - Selv om tilleggene er mindre enn vi fortjener, tar vi viktige skritt framover, sier hun.

FO-medlemmer som omfattes av dette forslaget arbeider innenfor barnevern, sosialtjeneste, omsorgen for psykisk utviklingshemmede og andre virksomheter innenfor kommunal helse- og sosialtjeneste. KS-området er det området FO har flest yrkesaktive medlemmer.

Alle har fått en lønnsøkning på 7500 kroner pr. 01.05 i år og 7500 kroner pr. 01.05 neste år. Ser vi den to-årige tariffperioden under ett, vil samtlige FO-medlemmer dermed få et lønnstillegg på minst 15.000 kroner, fortsetter forbundslederen. - Minstelønna for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere med 0 års ansiennitet vil øke fra 260 900 til 277 500 over to år og for de med 10 års ansiennitet vil økning være fra 293 000 til 315 900. Det er også satt av en pott til lokale forhandlinger i 2006 som vi forutsetter vil gi uttelling for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere.

Vi er også svært fornøyd med at vi har fått inn en lønnsgruppe for stillinger med krav om mastergrad, sier Reese. Flere og flere av våre medlemmer tar Mastergrad, og med denne stillingsgruppen har vi tatt grep for at også disse kan få uttelling for kompetanse i kommunesektoren.

- Oppgjøret har en ramme på ca 3,9 %. Selv om vi gjerne hadde sett at tilleggene var større, betyr oppgjøret et skritt framover når det gjelder lønnsutjevning i forhold til privat sektor, avslutter forbundsleder Randi Reese i en pressemelding.

Annonse

Flere saker

Annonse