JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anmelder Arbeidstilsynet

Fellesforbundets avdeling 9 i Agder har stanget lenge nok i Arbeidstilsynets vegger og anmelder nå tilsynet.

erlend.angelo@lomedia.no

Nok er nok, sier avdelingen som torsdag besluttet å gå til det steget å anmelde Arbeidstilsynet, nærmere bestemt Arbeidstilsynet som virker i åtte kommuner i Aust-Agder.

– Vi som fagforening kan ikke stå å se på Arbeidstilsynet ikke utfører den jobben Stortinget har satt dem til å utføre. Altfor mange arbeidstakere utstøtes fra arbeidslivet på grunn av fysiske og psykiske påkjenninger – uten at tilsynet gjør nok for å hjelpe arbeidstakerne, sier Thor-Åge Christiansen, organisasjonsarbeider i avdelingen.

Dialog hjelper ikke

Hva håper dere å oppnå med anmeldelsen?

– Vi har forsøkt dialog lenge nok, det være seg direktoratet, departementet, Riksrevisjonen eller det lokale Arbeidstilsynet. Uten at det har hjulpet. Dette er neste logiske steg å ta, og vi håper at dette til slutt skal gi et tilsyn som fungerer som det skal. Den rent praktiske oppfølgingen fra politiets side vet vi lite om.

Fellesforbundets avdeling mener de har gode bevis på at tilsynet ikke følger sin instruks.

– Vi har et 40-talls tips til tilsynet vi har fulgt ekstra grundig den senere tida. Under en håndfull er fulgt om, og de få er ikke fulgt opp tilstrekkelig. Og vi har gang på gang meldt om livsfarlige arbeidsforhold, uten å få hjelp fra tilsynet. Når tilsynet ikke gang passer på i livsfarlige situasjoner, da må vi si fra, understreker Christiansen.

Uenige i prioriteringene

Arbeidstilsynet tar anmeldelsen til etterretning, men mener det bunner i blant annet forskjellige virkelighetsoppfatninger.

– Vi deler først og fremst Fellesforbundets ønske om et godt og trygt arbeidsliv for alle. Men, jeg har nok en annen virkelighetsoppfatning av hvordan vi går inn i enkelte saker enn det Fellesforbundets avdeling har, sier regiondirektør i Arbeidstilsynet Sør-Norge, Arve Semb Christophersen.

– Vi skulle gjerne fulgt opp flere saker, men vi føler samtidig at vi gjør fornuftige prioriteringer av de tips vi får inn. Ut fra anmeldelsen ser det ut som at vi er uenige i prioriteringene,

Annonse

Flere saker

Annonse