JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nok er nok

Trondheimskonferansen mener at kampanjen mot LO-leder Gerd-Liv Valla har gått altfor langt. Konferansen forlanger at denne kampanjen avblåses og at tida er inne til å varsle at LO har vår fulle tillit med Gerd-Liv Valla som leder.

– Dette er en heksejakt, som har gått altfor langt. Det er en menneskejakt hvor en har presset Valla til tålegrensen, sier leder i Trondheim Buss- og Sporveisbetjeningens Forening, Ole Roger Berg som var forslagsstiller for resolusjonen.

– Gerd-Liv Valla har gjort en bra jobb som LO-leder. Det er viktig å gå lagt denne saken død slik at det blir mulig for henne å gjøre jobben som LO-leder. Det er mange krefter som utnytter saken for å skade LO og Valla.

– Frykter du ikke at dette skal være med å legalisere mobbing?

– Nei, nå skal det settes ned en granskingskommisjon som skal gå gjennom det som har skjedd, og hvis det har skjedd alvorlige overgrep så vil det få konsekvenser, mener Berg.

Resolusjonsteksten:

Stans kampanjen mot Gerd-Liv Valla og LO

Nå har Gerd-Liv Valla beklaget at det hun har gjort har virket sårende både for Yssen og andre. Hun vil endre sin lederstil og LO vil sette i gang en ekstern granskning. Vi er sikre på at den saken vil føre til en selvransakelse i LOs ledelse. Nå må saken legges død.

LO-medlemmer og tillitsvalgte over hele landet mener LO og Gerd-Liv Valla har behandlet personalsaken med Ingunn Yssen på en svært uheldig måte. Når underordnete føler seg mobbet av sin leder, må hun tas på ordet. Og selv om Yssen presenterer sin oppsigelse i VG, er det feil av LO å gå ut i en personalsak.

Men det som startet som en personalsak har utviklet seg til en kampanje mot Gerd-Liv Valla og LOs innflytelse i samfunnet. Dette både fra de som alltid har motarbeidet arbeiderbevegelsen, som Foss og Sponheim og fra personer i arbeiderbevegelsen som ønsker en annen kurs.

Vi finner derfor tiden inne til å forlange at denne kampanjen avblåses og til å varsle at LO har vår fulle tillit med Gerd-Liv Valla som leder. Gerd-Liv Valla og LO fikk stanset angrepene på Sykelønnsordningen i høst. Gerd-Liv Valla og LO stilte seg i spissen for en kampanje som førte til en ny regjering. Dette fordi de rødgrønne lovte å innfri svært mange av våre viktigste krav. Noen er innfridd, men vi trenger et sterkt LO med innflytelse for å sikre at resten kommer på plass. En svekket fagbevegelse vil legge veien åpen for de som ønsker å utvikle samfunnet i en markedsliberal retning.

Nok er nok.

Annonse

Flere saker

Annonse