JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Petter Eide til Norsk Folkehjelp

Petter Eide er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Han overtar etter Finn-Erik Thoresen 1. februar neste år.

– Denne jobben har jeg lyst på fordi jeg synes Norsk Folkehjelp er den modigste norske humanitære organisasjonen av denne størrelsen. De har en uredd tilnærming til politisk ofte vanskelige prosesser og konflikter. Det passer meg bra. I tillegg er det viktig for meg at Norsk Folkehjelp har en sterk lokal forankring som medlemsorganisasjon, og en unik posisjon i norsk humanitær historie gjennom sin nære tilknytning til fagbevegelsen, sier han til Norsk Folkehjelps nettsted.

Petter Eide er 48 år, gift og har to barn. Han er utdannet lærer og sosialantropolog. Eide har vært politisk sekretær i SV (1986–1991), og informasjonsrådgiver i blant annet Geelmuyden.Kiese. Mest kjent er han for sine snaut sju år som profilert generalsekretær i Amnesty International Norge (2000–2007). Petter Eide kommer til Norsk Folkehjelp fra stillingen som generalsekretær i Care International Norge.

Kommer hjem – Å ta over jobben som generalsekretær i Norsk Folkehjelp er for meg litt som å komme hjem, sier Eide. – Norsk Folkehjelp er en organisasjon med et solid ståsted på den politiske venstresida. Jeg har en god porsjon politisk energi som jeg gleder meg til å leve ut. Jeg håper jeg vil ha mye å tilføre organisasjonen gjennom mine kunnskaper om ledelse, internasjonalt arbeid og økonomistyring. Norsk Folkehjelp har mange dyktige medlemmer og medarbeidere som gjør en utmerket innsats. For å kunne lede hele organisasjonen, må jeg nå raskt skaffe meg en god nok oversikt over de ulike arbeidsfeltene.

– Vi er glade og stolte over at Petter Eide vil være med på å utvikle og forsterke Norsk Folkehjelp som den viktigste og tydeligste solidaritetsorganisasjonen i Norge, uttaler styreleder Grete Faremo.

Annonse
Annonse