JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Kommune krever 20.000 til alle

LO kommune har nå overlevert krav om 20.000 i generelt tillegg til alle. Krav om et nytt minstelønnsnivå for fagarbeidere med spesialutdanning vil gi et lønnsløft på 54.000 kroner til fagarbeidere med 16 års ansiennitet.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Kravene ble overlevert KS i de pågående forhandlingene i kommunesektoren. De skal sikre kompensasjon for tilleggs- og spesialutdanning, og lønnsmessig uttelling for formal- og realkompetanse.

-Tre ting er avgjørende for vår del: En akseptabel AFP-ordning, et høyt generelt tillegg og løft av minstelønnssatsene der vi konkurrerer om arbeidskraften med privat sektor. Videre krever vi en gjennomgående kompetansebestemmelse som skal sikre uttelling for alle uansett utdanning, sier Jan Davidsen, leder av LO kommunes forhandlingssammenslutning.

Kravet er uttelling på 5000 kroner for for tilleggs- eller spesialutdanning av minst 3 månederes varighet, 10.000 kroner for 1/2 års varighet og minst 20.000 kroner for 1 års varighet.

300.000 ved full ansiennitet

LO Kommune krever at ingen med full ansienitet på 16 år skal tjene mindre enn 300.000 kroner. Det er i tråd med kravet om at ingen med full opptjening skal tjene under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Lengre stige

Ansiennitetsstigen kreves utvidet fra 10 til 16 år. Tidligere var full ansiennitet 10 år i KS-området. Med 16 års opptjening blir stigen samordnet med lærerne, som har lønnsstige til 16 år i dag. Også Oslo kommune har et eget ansiennitetstillegg etter 16 år.

På nivå med privat sektor

- Kravene skal sikre at LO Kommunes medlemmer kommer opp på nivå med ansatte i privat sektor. Medlemmene skal sikres en rettmessig andel av verdiskapningen gjennom forbedring av kjøpekraften og en sosial fordelingsprofil, sier Jan Davidsen, som forhandler på vegne av 200.000 medlemmer i KS-området.

Tidsplan

Arbeidsgivermotparten KS er ventet å gi sitt svar og tilbud til arbeidstakerorganisasjonene tirsdag 29. april klokken 14.

Frist for å komme til enighet er klokken 24.00 natt til 1. mai.

Dersom det blir brudd og oppgjøret går til mekling, går meklingsfristen ut ved midnatt 22. mai. Dersom mekling ikke fører fram, kan det bli streik fra fredag 23. mai mai.

Hele dokumentet med lønnskravene kan du lese her.

Annonse

Flere saker

Annonse