JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i kommunene

Alle de fire hovedorganisasjonene har nå brutt forhandlingene med KS i kommuneoppgjøret.

einar.fjellvik@lomedia.no

Bruddet kom bare en knapp time etter at KS hadde lagt fram sitt nye lønnstilbud.

– Det er ingen grunn til å forhandle videre på dette tilbudet. Det er en ren fornærmelse og ikke så lite provoserende, sier Jan Davidsen, forhandlingsleder for LO Kommune.

Hele pressmeldingen fra LO Kommune kan du lese her.

KS-tilbudet

Tilbudet inneholdt et generelt lønnstillegg på 2,4 prosent, en pott på 2 prosent til lokale forhandlinger og et tilbud om å videreføre dagens AFP-ordning til 2010. I det 56 sider store dokumenter gir KS også en detaljert oversikt over hvilke endringer i minstelønninger de nå er villig til å gå med på. Den viser at arbeidsgiverne ikke er innstilt på å oppfylle kravet fra LO Kommune om at ingen med med maksimal lønnsansiennitet skal tjene under 300 000 kroner.

– For fagarbeidere foreslår KS en ny høyeste minstelønnssats på nøyaktig 300 000 kroner.

– For ansatte i stillinger uten spesielle utdanningskrav foreslår KS en ny høyeste minstelønnssats på 272 000 kroner.

Tilbudet viser også at KS står fast på sitt standpunkt om å utsette spørsmålet om en ny AFP-ordning for kommunesektroen til 2010.

FriFagbevegelse.no følger forhandlingsmøtet som pågår nå og vil komme tilbake med mer om KS-tilbudet og reaksjonene fra arbeidstakerne ut over ettermiddagen.

Hele tilbudet fra KS kan du studere her.

Annonse
Annonse