JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt liv i Arbeideravisa

Arbeideravisa i Trondheim er reddet. Avisa har fått 1,7 millioner i ny aksjekapital. Ny redaktør er på plass 15. mai. Ny styreleder er Torstein Johansen fra EL & IT Forbundet.

Arbeideravisa er igjen på gata i Trondheim, med en egen 1. mai-utgave. Etter til dels stor turbulens den siste tiden, begynner nye brikker å falle på plass. Viktigst er at økonomien er sikret på kort sikt, ved at aksjekapitalen er økt med 1,7 millioner kroner. I tillegg får avisa ny redaktør i mai. Håpet er at dette kan gi ro i redaksjonen, der flere av medarbeiderne for tiden er sykmeldt.

Ny styreleder

I går ble også styreleder Arne Byrkjeflot byttet ut, men fortsetter som styremedlem. Ledervervet overtas av distriktssekretær Torstein Johansen i EL & IT Forbundet. - Det er jo både litt spennende og litt skummelt. Men jeg har stor tro på avisa. Ellers kunne jeg ikke ha påtatt meg et slikt verv, sier Johansen til Nettverk. Han har ikke tidligere sittet i styret i avisen, men både distrikt og fagforeninger i Trøndelag har sittet på relativt store aksjeposter. I arbeidet med å innhente frisk kapital har også EL & IT Forbundet sentralt trådt til, med 50.000 kroner i støtte. - Fagbevegelsen har virkelig gjort en skikkelig jobb, både ved å kjøpe aksjer og ved direkte tilskudd. Fagforbundet har for eksempel bidratt med 500.000 kroner. Det viser at det er mange som ønsker en nummer 2-avis i Trondheim, sier Johansen. For å holde skuta flytende, må avisa øke til 3000 abonnenter, fra de 1800 den har i dag. I tillegg må avisen selge 2400 utgaver i løssalg, mot 1000 i dag. For å få en stabil økonomi må også annonseinntektene øke til 50.000 kroner per utgave. I dag ligger dette tallet på rundt 30.000 kroner.

Ikke menighetsavis

Arbeideravisa gjenoppsto fra de døde i januar i år, etter initiativ fra LO og fagbevegelsen i Trondheim. Det tok imidlertid ikke lang tid før det oppsto konflikter. Aksjekapitalen ble brukt opp. Samtidig utviklet det seg uenighet mellom redaktør og styret. - Styret stilte spørsmål om den redaksjonelle linja var på linje med formålsparagrafen. Vi har aldri sagt at Arbeideravisa skal være en meningshetsavis for LO eller fagbevegelsen, men vi vil ha en avis som er godt planta på venstresiden. Heldigvis er påtroppende redaktør, Albert Collett, enig med oss i det, sier Torstein Johansen. EL & ITeren har lang erfaring fra diverse styreverv i fagbevegelsen, men har aldri før vært styreleder i en bedrift. Sånn sett blir ledervervet i Arbeideravisen en ny erfaring. - Jeg gleder meg til jobben, sier han.

Annonse
Annonse