JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

15.000 kroner til Burma

Norsk Folkehjelps bønn til EL & IT har hjulpet. Nå bevilger forbundet 15.000 kroner til organisasjonens arbeid i de synklonrammede områdene av Burma.

anette@lo-media.no

I forrige uke var generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp på besøk i EL & ITs forbundsstyre. Tanken var opprinnelig å snakke om forbundets to prosjekter i Bolivia og Honduras, men det meste handlet om Burma. - Jeg må innrømme at hodet mitt er fullt av Burma om dagen. Situasjonen er prekær og det er veldig vanskelig å drive hjelpearbeid, sa Eide da, og varslet at han allerede dagen etter ville sende brev til samtlige forbund med bønn om økonomisk støtte.

Er på plass

Militærjuntaen i Burma har gjort lite for å hjelpe befolkningen som i disse dager er midt i en humanitær katastrofe. Det er ikke mange måneder siden munkene i landet gjorde opprør, noe som gjorde myndighetene enda mer lukket enn de vanligvis er. Derfor har de også gjort det svært vanskelig for hjelpearbeiderne å komme inn i landet. Og det er vanskelig å få totaloversikt over katastrofen. Opptil 100.000 mennesker kan ha mistet livet, mange er savnet, og så mange som en million mennesker står uten et sted å bo. Norsk Folkehjelp er blant organisasjonene som er på plass i Burma, gjennom et samarbeid med en burmesisk hjelpeorganisasjon. - Døde mennesker og dyr flyter i elvene og mangroveskogene. Det er regntid og folks mulighet til å bevege seg er lik null. Folk er allerede alvorlig svekket etter mange dager uten mat og vann. Faren for epidemier vokser fra dag til dag og det vil ta mange år å bygge opp igjen de syklonrammede områdene, sier Jannicke Storm, folkehjelpas stedlige representant i området.

Felles hjelpenummer

De norske hjelpeorganisasjonene har gått sammen om et hjelpenummer der nordmenn kan gi pengegaver til hjelpearbeidet i Burma. Men i tillegg har altså Norsk Folkehjelp tatt en ekstra kontakt mot LO. Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon, og nå ber man om at LO viser til internasjonal solidaritet. I går fikk de altså svar fra EL & IT Forbundet som bevilger 15.000 kroner til hjelpearbeidet i landet.

Annonse
Annonse