JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekling i Avinor

I dag starter meklingen i Avinor. – Vi kom svært kort i forhandlingene, så streikefaren er stor, sier Mette Lise Rusten i EL & IT-klubben.

anette@lo-media.no

Det er kampklare medlemmer både i Norsk Tjenestemannslag (NTL) og EL & IT som i dag møtte hos riksmeklingsmannen. Forhandlingene med ledelsen i Avinor strandet nesten før de begynte, og nå mobiliseres det til streik 16. mai. - Vi går selvfølgelig til mekling med håp om å komme frem til en løsning. Men vi ble ikke en gang enige om de innledende tingene i forhandlingene, så denne gangen er streikefaren stor, sier Mette Lise Rusten.

220 ansatte

LO Stat har levert varsel om plassfratredelse for 220 ansatte ved norske lufthavner. Dermed kan en konflikt fra 16. mai føre til stengte flyplasser flere steder i landet. De fleste involverte er NTLere, mens det så langt er meldt plassfratredelse for ni medlemmer i EL & IT Forbundet. - Vi er ikke så store, men våre funksjoner er viktige, sier Rusten til Nettverk. Bergen Lufthavn Flesland, Molde lufthavn Årø, Kristiansund Lufthavn Kvernberget, Mosjøen Lufthavn Kjerstad, Mo i Rana Lufthavn Røssvold og Harstad/Narvik lufthavn Evenes vil alle bli tatt ut om det blir konflikt. I tillegg kan Kristiansund lufthavn Kvernberget bli tatt ut 18. mai. Sju av de ni medlemmene i EL & IT holder til på Flesland, en på Evenes og en ved Mosjøen.

Frist i morgen

Meklingsmannen har tiden fram til 15. mai ved midnatt for å løse flokene. Og disse flokene er blant annet størrelse på rammen, kompensasjon for ubekvem arbeidstid, ettersleps-problematikk , og ikke minst pensjonsspørsmålet.

Annonse

Flere saker

Annonse