JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan lamme it-avdelingen i Stavanger

I alt 29 El & ITere fordelt på 14 forskjellige kommuner må i disse dager forberede seg på streik dersom man ikke kommer i mål i kommuneoppgjøret. Størst enkeltuttak blir det i Stavanger, der hele it-avdelingen tas ut.

anette@lo-media.no

I dag ble streikeuttaket i kommunesektoren klart. 85 prosent av medlemsmassen er organisert i Fagforbundet, men også 29 EL & ITere må forberede seg på streik. - Dette er stort sett vaktmestere og teknisk personell rundt om i de ulike kommunene. Det største enkeltuttaket er i Sandefjord kommune ved renseanlegget der vi tar ut tre. I tillegg tar vi ut ni i it-avdelingen i Stavanger Kommune, sier forbundssekretær Bjørn Fornes i EL & IT, som er forbundets mann underveis i meklingen.

14 ulike kommuner

De 29 medlemmene som i disse dager forbereder seg på streik jobber i 14 ulike kommuner/fylkeskommuner. I mange tilfeller kan de derfor være den eneste fra forbundet som blir tatt ut i sin kommune. Men de blir ikke ensomme. Fagforbundet tar ut brorparten, og EL & ITerne vil derfor slutte seg til den streiken Fagforbundet styrer. - I tillegg har vi kontakt med distriktene som vil følge opp våre folk lokalt. Men siden de er så få på hvert sted, vil de ikke ha noen klubbleder å forholde seg til, sier Fornes til Nettverk.

Stor streikefare

I dag gikk ni medlemmer i forbundet ut i streik da det ikke ble enighet i Avinor. Streikefaren er minst like stor i kommunesektoren, skal vi tro Bjørn Fornes. - Etterslepet har blitt altfor stort i forhold til privat sektor. Dette kravet har vi heiset høyt i år, og blir det ikke noen løsning nå, klarer vi aldri å ta dem igjen, tror han. Forhandlingsleder Jan Davidsen i Fagforbundet leder sitt siste oppgjør før han går av som forbundsleder. Han har tidligere sagt at samtlige i kommunesektoren må heves til 300.000 kroner i årslønn.

Må løse pensjon

Et annet vanskelig spørsmål er pensjon. Partene både i stat og kommune må bli enige om hvordan de skal løse afp og tjenestepensjon. En løsning kan være å utsette det hele til hovedoppgjøret om to år. - Her venter vi på en løsning i staten. De må komme i mål før vi kan komme videre, sier Bjørn Fornes.

Annonse
Annonse