JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Starter ny lang valgkamp

LO følger oppskriften fra 2005, og vil ha med medlemmene på å stille krav til partiene før valget.

eline.lonna@lomedia.no

Fram mot kongressen i mai neste år akter LO å gjennomføre et omfattende opplegg for å få inn medlemmenes ønsker og krav til partiene i valgkampen. Det vedtok sekretariatet da det møttes i dag. Medlemsdebatten «LO på din side» i forkant av forrige kongress og stortingsvalg førte til 150 000 politiske og faglige innspill fra 44 000 av LOs medlemmer. – Målet, som sist, er å aktivisere medlemmene i en stor, demokratisk debatt. Forrige gang ble det Norges største debatt av en slik karakter, og den satte spor, sier Øivind T. Hansen i LOs informasjonsavdeling. Hovedfokuset på debatten blir et anstendig og inkluderende arbeidsliv.

Politisk signal

Det var Gerd-Liv Valla som lanserte begrepet «den lange valgkampen», og mange mener LO kan ta mye av æren for at det ble regjeringsskifte i 2005. – Jeg håper medlemmene også denne gangen tar utfordringen ute på arbeidsplassene, og setter standarden for hvilket samfunn og hvilket arbeidsliv vi skal ha. LO skal gi et klart signal om politisk kurs og særlig om arbeidslivet, sier Hansen. Målet med debattopplegget er å lytte til og skape nærhet til medlemmene, samt å synliggjøre LOs syn inn i valgkampen, forteller han.

Faglige rettigheter

Debatten skal også være et oppspill til kongressen, og Øivind T. Hansen tror ikke det vil mangle på synspunkter. – Ved forrige korsvei dreide det seg mye om faglige rettigheter, forsvar av sykelønna og andre arbeidslivsspørsmål. Det er fortsatt aktuelt, men denne gangen skal vi i tillegg sikre en fortsatt regjering som er med oss i stedet for mot oss, sier Hansen.

Valgkamp

Planen er at debatten skal starte ute i organisasjonen, på arbeidsplassene og i lokalsamfunnene i løpet av høsten, i tillegg til at det opprettes et eget nettsted. De endelige kravene skal vedtas av Kongressen. I løpet av høsten skal det også nedsettes en valgkampledelse, som skal styre den faglige valgkampen fra mai til september neste år.

Annonse
Annonse