JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftmøte med Haga

EL & IT Forbundet har hatt møte med olje- og energiminister Åslaug Haga. Tre temaer sto på dagsorden. Det var organisering av nettselskaper, hjemfallsretten og Statkrafts framtid.

torgny@lo-media.no

Agder Energi Nett har satt alle oppgaver innen drift, beredskap og vedlikehold ut på anbud, og har ikke egne ansatte til disse oppgavene. EL & IT Forbundet mente at dette var brudd på konsesjonsbestemmelsene hvor det står at energiselskapet skal bygge og drive nett.

Etter hvert har Agder Energi Nett blitt modell for flere andre nettselskap.

I NVE arbeider en med en forskriftsendring som skal sikre at nettselskapene har egne ansatte som er i stand til å utføre alle arbeidsoppgaver. EL & IT Forbundet er ikke fornøyd med en forskriftsendring, og la fram for Haga at bare en lovendring er godt nok for å hindre at viktig kompetanse forsvinner fra nettselskapene.

– Haga uttrykte sympati for standpunktet, og lovte å komme tilbake til det, sier forbundsleder Hans Felix til frifagbevegelse.no.

En annen sak forbundet tok opp med Haga var Statkrafts framtidige rolle. EL & IT Forbundet mener at Statkraft kan pålegges oppgaver som følger av politiske beslutninger i regjering eller Storting. De mener også at omgjøringen av Statkraft til aksjeselskap vil åpne for privatisering av selskapet eller deler av selskapet. Som en følge av dette mener forbundet at Statkrafts internasjonale satsing bør vurderes.

Det tredje temaet var hjemfall av kraft. Denne saken ligger nå til behandling i Stortinget.

– Det var positivt å møte statsråden, hun lyttet, men det var ikke tid og sted for håndfaste løfter, sier Felix.

Annonse
Annonse