JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høres om allmenngjøring

I dag møtes EL & IT Forbundet og NHO i tariffnemnda til åpen høring om sosial dumping. Forbundet ønsker å allmenngjøre landsoverenskomsten for elektrofag.

anette@lo-media.no

I dag skrives et nytt lite kapittel i kampen om å få allmenngjort landsoverenskomsten. Saken startet for over et år siden da EL & IT Forbundet for første gang tok kontakt med LO og viste til at det forekom dumping i bransjen. Dokumentasjonen ble sendt videre til tariffnemnda, som siden har hatt den på sitt bord uttallige ganger. Først mente nemnda at dokumentasjonen ikke holdt mål. Når det så kom mer kjøtt på beinet, måtte arbeidsgiverne få komme med sine svar. Deretter hadde tariffnemnda en rekke møter der den rett og slett ikke rakk å behandle saken. På møtet 22. april ble det så bestemt å arrangere en åpen høring om saken. – Det har vi vært gjennom før, så det er ingen dramatikk i det. Vi har både gode medlemmer og tillitsvalgte som kan fortelle hvordan det er der ute. Problemet er bare at ting tar forferdelig lang tid, sier forbundssekretær Trond Løvstakken i EL & IT Forbundet.

Alle får sagt sitt

Forbundet har lenge vært frustrert over den lange saksbehandlingstiden. Likevel har de bestemt seg for å kjøre saken til det foreligger en avgjørelse. – Vi står jo litt på stedet hvil, og må få et svar før vi kommer oss videre, sier leder av forhandlingsavdelingen, Jan Olav Andersen. Håpet er at et slikt svar skal komme i dag. Nemnda startet høringen i dag klokken ni, og har som mål at alle parter skal komme til orde. Først skal de enkelte bedriftene komme med sin versjon, siden skal NHO og LO/EL & IT si sitt. – Nemnda skal ha et møte i etterkant av høringen, og da håper vi å få et svar. Men vi tar ingenting for gitt i denne saken, sier Jan Olav Andersen.

Annonse
Annonse