JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vedtak 25. juni?

Tariffnemnda møtes igjen 25. juni. Da skal de både stemme over allmenngjøringen av Verkstedoverenskomsten og ta stilling til EL & ITs krav om allmengjøring av landsoverenskomsten for elektrofag (LOK).

anette@lo-media.no

De to sakene har versjert i Tariffnemnda i lang tid. 25. mars bestemte Tariffnemnda omsider at forskriftens utkast til allmenngjøring av Fellesforbundets verkstedsoverenskomst skulle sendes ut på høring, med frist 30. mai. Slik det ser ut nå, skal Fellesforbundets og LOs begjæring sluttbehandles på møtet 25. juni, skriver Magasinett.org. Når det gjelder EL & ITs krav om allmenngjøring av elektrofagoverenskomsten, kan det enda ta litt tid før det blir en avklaring. Siste bevegelse i saken var da nemnda arrangerte åpen høring om saken 10. juni. Tanken var at nemnda skulle ha møte etter høringen, men da denne halte ut i tid, ble møtet utsatt. Dermed står også EL & IT Forbundets sak på sakslista når tariffnemnda møtes 25. juni.

NHOs uthaling

Både Fellesforbundet, EL & IT og LO har i løpet av det siste året vært meget kritisk til det de oppfatter og karakteriserer som en bevisst uthalingstaktikk fra NHOs side for å unngå at sakene avgjøres. Det er ingen hemmelighet at NHO er motstander av allmenngjøring, og særlig er kritisk til å allmenngjøre arbeidstiden og skifttilleggene for utenlandske arbeidere.

Fra august?

Skulle det på møtet den 25. juni bli fattet vedtak om allmenngjøring ved skips- og offshoreverftene, vil det gå noen uker før den trer i kraft. Hovedregelen etter forvaltningsloven er nemlig at slike forskrifter tidligst gjøres gjeldende én måned etter at den er kunngjort i Norsk Lovtidend. Det vil si fra 1. eller 15. august i år. Skulle nemnda på samme møte fatte vedtak om allmenngjøring av LOK, kan denne tre i kraft på samme tid. Det er imidlertid lite sannsynlig at nemnda velger en slik løsning. Får den tid til å behandle saken, vil den enten avslå begjæringen, eller velge å sende forskriften på høring slik det ble gjort med verkstedsoverenskomsten. Dermed kan det ta enda litt tid før EL & IT får en avklaring.

Annonse
Annonse