JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vurderer solidaransvar

Regjeringa vurderer solidaransvar som en del av den nye handlingsplanen mot sosial dumping.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Vi planlegger å komme med en ny handlingsplan mot sosial dumping til høsten. Et av de temaene vi vurderer i den sammenhengen er å innføre solidaransvar i byggebransjen, sier statssekretær Jan Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. I går startet bygningsarbeiderne i Fellesforbundet en aksjon for at solidaransvar skal inn i den nye handlingsplanen. Solidaransvar innebærer at hvis en underentreprenør ikke oppfyller sine forpliktelser må hovedentreprenøren oppfylle dem.

Bra engasjement

– Jeg vil ikke forskuttere noen konklusjon, men jeg synes det er positivt at mange engasjerer seg i kampen mot sosial dumping. Støstad har også lagt merke til at ombud i Oslo Bygningsarbeiderforening, Kjell Skjærvø, i dagens utgave av Klassekampen sier at det er mye lenger mellom de grove tilfellene av sosial dumping enn det var i 2004. – Dette er et resultat av godt samarbeid mellom fagbevegelsen og regjeringa, mener statssekretæren.

Annonse
Annonse