JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

24,4 millioner i overskudd

EL & IT Forbundet er endelig oppe av bølgedalen etter de økonomiske problemene fra 2001. Regnskapet fra 2007 viser et overskudd på 24,4 millioner kroner.

anette@lo-media.no

- Ja, dette er gode nyheter, sier en fornøyd hovedkasserer, Terje Olsson. For første gang på mange år kunne han presentere gode tall for landsstyremøtet i forbundet. I 2006 var overskuddet på 1,9 millioner kroner. I 2007 økte overskuddet til 24,4 millioner. - Det gjør det litt morsommere å gå på jobben, smiler Olsson.

Bygger opp kampfondet

15,5 millioner kroner av overskuddet overføres kampfondet. Det er svært viktig for forbundet, som har medlemmer som ikke er redde for å ta i bruk streikevåpenet. - Nå har vi snudd skuta og kan bygge opp fondene igjen. Det er viktig for oss som ønsker å være et aktivt forbund som er med og preger samfunnsdebatten, sier Olsson.

Mer aktivitet

Landsstyremøtet tok naturlig nok mot nyhetene med stor glede. Flere av representantene etterlyser imidlertid mer aktivitet nå når det igjen er penger på kontoen. - Det vil det også bli. Pengene skal brukes på medlemmene, og på å bygge oss sterke muskler, sier Olsson.

Lønnsvekst

Det er først og fremst lønnveksten blant medlemmene som er med på å gi forbundet økte inntekter. I tillegg økte medlemstilgangen 1,3 prosent i fjor. - Vi har også fått orden på forsikringsordningene, hvor det tidligere har vært store underskudd. Det har blitt gode oppfølgingsrutiner, noe ikke minst distriktene skal ha mye av æren for, sier Olsson.

Gode utsikter

Halvveis ut i 2008 ser utsiktene fortsatt gode ut også i år. - Det er litt for tidlig å si noe, men så langt er det i alle fall ingenting som tilsier at resultatet skal bli noe verre neste år, sier Terje Olsson.

Annonse
Annonse