JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier stort sett ja

EL & IT-medlemmene sier stort sett ja i uravstemningene. Størst ja-flertall ble det i KS Bedrift energioverenskomsten.

anette@lo-media.no

Den største spenningen i forhold til avstemning, ble avgjort allerede 24. april. Da sa LO-medlemmene ja til det samordnede oppgjøret mellom LO og NHO. Størst spenning lå det naturligvis i hvordan medlemmene ville reagere på LO-NHO-oppgjøret. 71 prosent av alle LO-medlemmene sa ja, mens det blant EL & IT-medlemmene var 61 prosent ja. Siden har det sakte, men sikkert dryppet inn med ja-resultater ettersom oppgjørene blir ferdige. Men symptomatisk er at EL & IT-erne er mer skeptiske enn resten av LO-familien. I tillegg er det generelt forstemmende få som benytter seg av stemmeretten sin.

Sa nei til HSH

Bare 45,83 prosent av de stemmeberettigede LO-medlemmene med tilknytning til HSH benyttet seg av stemmeretten sin i uravstemningen. Men av dem som stemte, var ja-flertallet overveldende. 87,89 prosent av de som avga stemme stemte ja til forslaget, mens 11,21 prosent stemte nei. EL & IT Forbundet har to overenskomster i HSH. Svarprosenten er høyere enn ellers i LO, da 60,54 prosent av de stemmeberettigede brukte stemmen sin. Men flertallet er ikke fornøyd med det fremforhandlede resultatet. Samlet ble det 41,07 prosent ja og 57,14 prosent nei-stemmer.

Tja til KS

Også i KS-området var det mange misfornøyde blant EL & IT-medlemmene. Forbundets medlemmer i kommunesektoren teller med i forhandlingssammenslutningen LO Kommunes resultat, hvor 88 prosent av de som stemte sa ja til oppgjøret. Ser man tallene for EL & IT Forbundets for seg, svarte imidlertid kun 44,2 prosent ja, mens 41,9 prosent sa nei. Også her var det få av LO-medlemmene som brukte stemmeretten sin, da bare en tredel av alle de stemmeberettigede LO-medlemmene deltok i uravstemningen.

Få, men flest ja

Streikeviljen i Avinor var stor da det ble flyplasstreik i midten av mai. Like stor vilje var det ikke til å gå til stemmeurnene. Bare 595 av de 1092 stemmeberettigede LO-medlemmene i Avinor stemte over resultatet. I EL & IT er tallene enda mer forstemmende. Der har kun 13 av de 54 medlemmene brukt stemmeseddelen sin, men de fleste av disse sa da til gjengjeld ja.

Fornøyde i KS Bedrift

Fubi har brukt tariffoppgjøret til å få tariffavtale på plass. Der er også resultatet mer oppløftende. Bedriften har fem stemmeberettigede, alle fem har stemt, og alle har sagt ja. Men mest fornøyd har EL & IT Forbundet grunn til å være i KS Bedrift. 69,90 prosent av EL & IT-medlemmene stemte ja, mens 23,09 prosent stemte nei. Deltakelsen var hele 72,43 prosent. Det er så langt det beste resultatet, både oppslutningsmessig og resultatmessig.

Noe gjenstår

Noen resultater gjenstår fortsatt. Helseforetakene avslutter sin avstemning i morgen, mens man i området 9 (Umoe IKT, Geomatikk, Norsk Telemuseum og Statnett) har satt fristen til 27. august.

Annonse
Annonse