JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siemens deler seg

Rundt tusen EL & ITere i Siemens får i dag ny arbeidsgiver da bedriftens divisjon for installasjon blir eget selskap. Det nye selskapet får navnet Siemens Installation AS.

anette@lo-media.no

Prosessen med å skille ut installasjonsbiten i et eget selskap har pågått en stund. De tillitsvalgte i bedriften har vært involvert, og klubbleder Kai-Otto Helmersen sier stemningen blant de ansatte er positiv. – Det er selvsagt en del følelser inne i bildet, men dette er stort sett vemod over ikke å jobbe i Siemens lenger, sier han.

Endres i Tyskland

Grunnen til etableringen av Siemens Installation er endringer i Siemens AG i Tyskland. Konsernet blir nå omorganisert i tre deler; industri, energi og helse. Deler som ikke hører hjemme i disse kategoriene blir skilt ut. Installasjon har kun vært en virksomhet i Norge og Østerrike. – Det betyr at også installasjonsvirksomheten i Østerrike blir skilt ut av Siemens AG, forklarer Kai-Otto Helmersen.

Datterselskap?

Det nye norske selskapet, Siemens Installation, vil få 1.390 ansatte, inklusiv lærlinger. Omsetning vil være nærmere 1,6 milliarder kroner, og de 20 kontorene i landet opprettholdes. Enn så lenge er selskapet 100 prosent eiet av Siemens AS, Hvorvidt det kommer til å fortsette slik, er foreløpig uvisst. Det har vært kjent helt fra starten at det når er tre mulig scenarioer for det nye selskapet, der en fortsatt tilværelse som datterselskap er en av mulighetene. De to andre er at selskapet blir solgt, eller at det blir slått sammen med en annen industriell aktør. – De aller fleste håper på at vi kan fortsette som datterselskap, men dette er nok ikke realistisk over tid. Men inntil det skjer noe mer, får vi bare smøre oss med tålmodighet, sier Helmersen.

Ingen store endringer

I første omgang vil endringen imidlertid få liten betydning både for de ansatte og for Siemens kunder. Alle bedriftsinterne rettigheter blir videreført. Det samme gjelder tariffavtaler. – Det vil heller ikke bli noen endring verken på arbeidsklær eller biler, sier Helmersen.

Annonse
Annonse