JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommer nedturen?

For første gang på mange år ringer tillitsvalgte til LO for å få råd om hva de gjør ved nedbemanninger. Men blant EL & ITerne er det så langt ingen krisestemning.

einar.fjellvik@lomedia.no

anette@lo-media.no

Finanskrisen merkes nå også i fagbevegelsen. – I flere år har det vært helt stille. Nå har vi plutselig begynt å få telefoner fra tillitsvalgte. Det er tydelig at det skjer noe der ute. Særlig de siste to ukene har det kommet mange telefoner. Det har vært såpass markant at det er blitt lagt merke til, sier leder av LOs forhandlingsavdeling Knut Bodding til Dagens Næringsliv.

Hvilke rettigheter?

De som ringer er ute etter råd om hvilke rettigheter de har og hvordan de skal opptre når bedriftene varsler oppsigelser og nedbemanninger. – Jeg kjenner igjen situasjonen for 7-8 år siden, sier Bodding. Hans viktigste råd til de som ringer er å sjekke om nedbemanningene er reelle. – Vi har tidligere sett at enkelte bedrifter har utnyttet nedgangstider til å si opp masse folk og så erstatte en del av disse med midlertidig ansatte like etterpå, sier Bodding.

Rolig

I EL & IT sitter de imidlertid ikke på den samme opplevelsen. Der i gården har man så langt ikke merket noen pågang i telefoner fra tillitsvalgte. – Vi har ingen indikasjoner på at det er noen nedgang ennå. Det kommer i alle fall ingen strøm av henvender til oss om nedbemanninger, sier leder av forhandlingsavdelingen, Jan Olav Andersen.

Annonse
Annonse