JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Pålegg bankene rentekutt

Finanstransaksjoner må skattelegges og bankene må pålegges å sette ned renta. Det krever EL & IT Forbundet.

einar.fjellvik@lomedia.no

Den internasjonale økonomiske krisa har forsterket seg og det er nå fare for at vi står overfor en internasjonal nedgang på linje med 1930-tallet, mener EL & IT Forbundet.

Forbundet mener Regjeringen må reagere raskt og sette inn nødvendige tiltak for å hindre økt ledighet. Samtidig med at statsråder og toppfolkene fra hovedorganisasjonene i arbeidslivet samlet seg til rådslag på statsministerens kontor i formiddag, la EL & IT Forbundet fram denne lista over tiltak forbundet mener må gjennomføres:

– Sterkere styring og regulering av finansmarkedet. Finanstransaksjoner må skattlegges og skatteparadiser må møtes med økonomiske sanksjoner.

– En aktiv politikk for å senke styringsrenta kombinert med et pålegg om av at bankene faktisk setter ned renta til kundene.

– En raskere innfasing av låneordningen til kommunene for å ruste opp skolebygg samt en utvidelse av ordningen til også å gjelde bygging av sykehjem og lignende.

– Økt satsing på forskning og igangsetting av prosjekter for fornybar energi.

– Økte statlige midler til bygging av studentboliger.

– Forsering av planlagte samferdselsprosjekt.

– Utvidelse av Husbankens låneramme med politisk styrt lav rente for å øke sosial boligbygging og sikre en refinansieringsordning for folk som får gjeldsproblem.

– Gjeninnføring av permitteringsregler med fem dagers arbeidsgiverperiode og 52 ukers permitteringsperiode.

– Arbeidsmarkedstiltak med vekt på etterutdanning og kvalifisering.

Les mer på EL & IT Forbundets hjemmeside

Annonse

Flere saker

Annonse